Aktuálně
Omezení výběru
Vážení srávníci,
i přes veškerou snahu jsme nuceni z provozních důvodů na čas omezit výběr obědů.
Děkujeme za pochopení.
Nabídka práce/brigády
Pravidla školní jídelny
Recepty - Den zdraví
Den zdraví 18. října 2023 - vaříme a pečeme dětem MŠ a ZŠ BOLATICE
Pomazánka brokolicová
Suroviny –10 dkg brokolice, 1 lžíce jogurtu, 15 dkg pomazánkového másla, 10 dkg sýru lučina
Postup – Hlavičky brokolice vaříme na páře do měkka, asi 5 minut. Brokolici rozmixujeme a promícháme ji s pomazánkovým máslem, s lučinou a jogurtem.
Pomazánka ajvarová
Suroviny – 10 dkg pomazánkového másla, 10 dkg taveného sýru, 10 dkg tvarohu, 2 vejce, 1 lžíce jogurtu, 1,5 lžíce ajvaru
Postup – Vejce uvaříme a pomeleme. Pomazánkové máslo vyšleháme s taveným sýrem, tvarohem a jogurtem. Přidáme vejce a vmícháme ajvar.
Makovec
Suroviny – 15 dkg máku, 60 dkg polohrubé mouky, 18 dkg cukru, 1 x vanilkový cukr, 3 vejce, 60 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje
Poleva – citronová šťáva, moučkový cukr
Postup – Ušleháme sníh z bílku, vyšleháme žloutky z cukrem, postupně přiléváme olej, mléko a zbylé suroviny. Nakonec vmícháme opatrně sníh. Po upečení poléváme citrónovou polevou.
Veselá kráva
Suroviny – Čokoládové těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 vejce, 2 lžíce kakaa
Tvarohové těsto: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 vanilkový pudink
Postup – Vymícháme tmavé těsto, vymícháme světlé těsto a na plech vléváme střídavě tmavé a světlé.
Dobrou chuť přeje kolektiv kuchařek školní jídelny.
Jídelna vaří o100šest
Naše jídelna spustila provoz se začátkem školního roku. Pro žáky s jedním splněným přáním - tedy výběrem ze dvou jídel během celého týdne. Naším hlavním cílem nadále zůstává připravit žákům a dětem v mateřské škole plnohodnotnou, vyváženou a chutnou stravu v souladu s doporučením nutričních specialistů.
Takže dobrou chuť v novém školním roce!